Recept

Toasty s krůtími řízky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 25699

Ingredience

8 plátek Chléb toastový
2 ks Cibulka jarní
200 g Hlíva ústřičná
1 polévková lžíce Kerblík
600 g Krůtí prsa
1 polévková lžíce Mléko polotučné
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Rajčata
2 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
100 g Strouhanka
150 g Sýr Gouda 45%
1 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

50% Kalorie 987 kcal
Kilojoule 4 131kJ
23% Sacharidy 82 g
58% Tuky 43 g
59% Sodík 1 g
116% Bílkoviny 65 g

Toasty s krůtími řízky postup přípravy receptu:

1

Řízky omyjeme, osušíme a naklepeme. Osolíme, opepříme a překrojíme napůl. Na talíř dáme mouku, na druhý talíř dáme vajíčko, přidáme 1 lžíci mléka a rozšleháme ho a na třetí talíř nasypeme strouhanku. Řízky postupně obalíme nejprve v mouce, potom ve vajíčku a nakonec ve strouhance.

2

Hlívy očistíme, omyjeme a nadrobno nakrájíme. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka. Troubu předehřejeme na 200 °C.

3

Na pánvi rozpálíme 2 lžíce másla a řízky na něm smažíme 5 minut z každé strany. Potom je vyjmeme z pánve. Rozpálíme zbytek másla a cibuli s houbami na něm podusíme. Přidáme smetanu a kerblík, zamícháme, osolíme a opepříme.

4

Rajčata omyjeme, vykrojíme okolí stopky a nakrájíme na plátky. Toasty položíme na mřížku a na každý položíme půlku řízku. Obložíme plátkem rajčete, houbovou směsí a plátkem goudy. Toasty dáme ještě na 15 minut zapéct do trouby.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept