Červená holandská omáčka s tymiánem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Červená holandská omáčka s tymiánem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 25718 |
Kategorie: | Omáčky |
Ingredience
5 g | Cukr krupice |
150 g | Máslo čerstvé |
10 g | Pepř cayenský |
80 g | Protlak rajčatový |
5 g | Sůl |
20 g | Tymián čerstvý |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
120 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 322,7mg |
Draslík | 143,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,9mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 43,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Pepř cayenský, Sůl, Tymián čerstvý, Vaječný žloutek slepičí, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Červená holandská omáčka s tymiánem postup přípravy receptu:
1 | Máslo rozpustíme na mírném plameni a metličkou do něj vmícháme rajský protlak, zahřátý na pokojovou teplotu. Přidáme lístky tymiánu. Žloutky s červeným vínem ušleháme ve vodní lázni a pomalu, za stálého míchání, přiléváme máslo s rajským protlakem. Omáčku dochutíme solí, kaeynským pepřem a cukrem. |