Humrová holandská omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Humrová holandská omáčka
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 25720 |
Kategorie: | Omáčky |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
150 g | Humr |
25 g | Kopr čerstvý |
1 ks | Limetka |
180 g | Máslo čerstvé |
15 ks | Pepř černý celý |
10 g | Pepř černý mletý |
15 g | Sůl |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 102g |
---|---|
Cholesterol | 367,3mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 82g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 42,3mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 94,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Humr, Kopr čerstvý, Limetka, Pepř černý celý, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Humrová holandská omáčka postup přípravy receptu:
1 | Z humra uvaříme vývar, přidáme koření. Humra vyndáme a na velkém plameni vaříme tak dlouho, dokud se tekutina neodpaří na asi 4 lžíce. Vývar přecedíme, přidáme žloutky a ve vodní lázni ušleháme krém do kterého přidáváme kousky vychlazeného másla do zhoustnutí. |
2 | Dochutíme limetkovou šťávou. |