Arašídová omáčka s kuřecími špízy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Arašídová omáčka s kuřecími špízy
Arašídová omáčka s kuřecími špízy
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 25727 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
180 g | Arašídová pomazánka |
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
100 g | Cibule |
500 g | Kuřecí prsa |
1 ks | Limetka |
20 ml | Olej arašídový (podzemnicový) |
40 ml | Olej sezamový |
10 ml | Omáčka Hoisin |
60 ml | Omáčka sójová |
5 g | Pepř černý mletý |
10 g | Sůl |
5 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 80,1mg |
Draslík | 857,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 71,7mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,6mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cibule, Limetka, Olej arašídový (podzemnicový), Olej sezamový, Omáčka Hoisin, Sůl, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Arašídová pomazánka, Kuřecí prsa, Omáčka sójová, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Arašídová omáčka s kuřecími špízy postup přípravy receptu:
1 | Maso omyjeme a nakrájíme na kostky o velikosti 2x2 cm. Cibuli a česnek jemně pokrájíme. Polovinu česneku odložíme a zbývající část smícháme s cibulí, zázvorem a sójovou omáčkou. Výrazně okořeníme pepřem a maso necháme 2-4 hodiny proležet. |
2 | Na dřevěné špízy napíchneme vždy pět kousků masa. V grilovací pánvi rozpálíme olej a maso opékáme ze všech stran asi 8 minut dozlatova. Potom pokapeme trochou sezamového oleje. Šalotku nakrájíme najemno. Spolu s česnekem ji opražíme v horkém sójovém oleji. Přidáme 250 ml vody, arašídovou pomazánku, sójovou omáčku, cukr, špetku soli a rozmícháme na hladkou omáčku. Necháme jednou vzkypět. Maso posypeme podle chuti chilli a podáváme s omáčkou a plátky limetky. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou křupavé rýžové placičky.