Rajská omáčka s bazalkou
25 min.
![Evropa](https://admin.milujivareni.cz/uploads/img/2024/05/4cf9e02e5421c6627eab785025de781c2511bd24.png?w=16&q=75)
Ingredience
- 100gramůBazalka
- 6kusůRajčata
- 3kusyŠalotka
- 80gramůMáslo čerstvé
- 80mililitrůOcet Sherry
- 60mililitrůOlej olivový
- 380mililitrůVíno bílé
- 80mililitrůCitronová šťáva
- 5gramůSůl
- 10gramůPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
501 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
32 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Rajčata omyjeme, rozkrojíme na polovinu, odstraníme tvrdé části kolem stopky, zbytek jemně nakrájíme.
- 2Omyjeme bazalku, osušíme, lístky nakrájíme na úzké proužky. Oloupeme šalotky, jemně pokrájíme a podusíme na másle. Zalijeme octem, olejem, bílým vínem a citronovou šťávou, směs vaříme tak dlouho, dokud se jedna třetina nevyvaří.
- 3Přidáme rajčata a bazalku, dochutíme solí a pepřem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.