Recept

Rajská omáčka s bazalkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 25729

Ingredience

100 g Bazalka
80 ml Citronová šťáva
80 g Máslo čerstvé
80 ml Ocet Sherry
60 ml Olej olivový
10 g Pepř černý mletý
6 ks Rajčata
5 g Sůl
380 ml Víno bílé
3 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 501 kcal
Kilojoule 2 098kJ
11% Sacharidy 39 g
43% Tuky 32 g
26% Sodík 521 mg
10% Bílkoviny 6 g

Rajská omáčka s bazalkou postup přípravy receptu:

1

Rajčata omyjeme, rozkrojíme na polovinu, odstraníme tvrdé části kolem stopky, zbytek jemně nakrájíme.

2

Omyjeme bazalku, osušíme, lístky nakrájíme na úzké proužky. Oloupeme šalotky, jemně pokrájíme a podusíme na másle. Zalijeme octem, olejem, bílým vínem a citronovou šťávou, směs vaříme tak dlouho, dokud se jedna třetina nevyvaří.

3

Přidáme rajčata a bazalku, dochutíme solí a pepřem.

Poznámka

Rajčatovou omáčku s bazalkou můžeme podávat teplou, ale i studenou, například s chřestem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept