Jednoduchý recept

Plněná krůtí prsíčka s omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 25731

Ingredience

40 g Hořčice
20 g Jíška instantní
50 g Kerblík
800 g Krůtí prsa
200 g Meruňky
40 g Máslo čerstvé
70 ml Ocet vinný
40 g Oříšky piniové
5 g Pepř černý mletý
30 g Petržel - nať
150 g Smetana 12% (konzumní)
5 g Tymián sušený
250 ml Víno bílé
250 ml Vývar drůbeží
400 g Zeleninová směs pod svíčkovou - mražená

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 786 kcal
Kilojoule 3 287kJ
9% Sacharidy 33 g
51% Tuky 39 g
21% Sodík 420 mg
95% Bílkoviny 54 g

Plněná krůtí prsíčka s omáčkou postup přípravy receptu:

1

Opražená piniová jádra smícháme s meruňkami, petrželkou, 2 lžícemi hořčice, lžičkou octa, strouhankou a vejcem. V mase vytvoříme kapsu, naplníme ji směsí a uzavřeme párátky. Směs pod svíčkovou smícháme s hrubě nasekaným tymiánem, bílým vínem, pepřem a zbývajícím octem. Směsí přelijeme maso a necháme je 3-5 hodin marinovat. Maso osolíme a opečeme na horkém másle. Přilijeme vývar a marinádu a podusíme 60-70 minut. Hotové maso vyjmeme. Šťávu smícháme se zbývající hořčicí a smetanou a povaříme. Lehce zahustíme instantní jíškou a vmícháme nasekaný kerblík. Maso nakrájíme na porce.

Poznámka

Podáváme s mladou mrkví, cukrovými lusky a bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept