Pomerančová omáčka s pečenou kachnou

120 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1577 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
130 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
6 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 180 °C. Kachnu naporcujeme osolíme a opepříme. Jednotlivé porce osmažíme na másle, vložíme je do trouby a pečeme 30 minut.
  • 2
    Přidáme polovinu vývaru, 250 ml vroucí vody, lístky tymiánu, cibuli a zeleninovou směs a pečeme dalších 30 minut.
  • 3
    Omyjeme a osušíme pomeranče, z jednoho oloupeme kůru. Dva pomeranče vymačkáme, třetí oloupeme a rozebereme na dílky. Pomerančovou kůru povaříme ve šťávě doměkka. Pomerančovou šťávu a zbývající vývar přilijeme ke kachně a pečeme dalších 40-50 minut. Kachnu uchováme v teple. Omáčku protlačíme sítem, krátce povaříme a zahustíme podle chuti instantní jíškou. Dochutíme solí a pepřem. Přidáme pomerančovou kůru, dílky pomeranče a pomerančový likér, vložíme kachnu a prohřejeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.