Jalovcová omáčka s křepelkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jalovcová omáčka s křepelkami
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 25745 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
30 g | Bageta |
5 ks | Bobkový list |
10 ks | Jalovec |
8 ks | Křepelka |
60 g | Máslo čerstvé |
50 ml | Olej olivový |
40 g | Petržel - nať |
10 g | Rozmarýn čerstvý |
200 g | Slanina vepřová |
400 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 262,0mg |
Draslík | 932,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 41,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 31,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bageta, Bobkový list, Křepelka, Rozmarýn čerstvý, Slanina vepřová mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Máslo čerstvé, Olej olivový, Petržel - nať, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Jalovcová omáčka s křepelkami postup přípravy receptu:
1 | Křepelky omyjeme a osušíme. Bagetu rozkrájíme na šest plátků silných asi 2 cm. Ze slaniny odkrojíme kůži a chrupavky a nakrájíme ji napříč na plátky silné jako prst. Troubu předehřejeme na 190 °C. Křepelky uvnitř i zvenčí osolíme a opepříme, naplníme je rozmarýnem a petrželkou. Na dlouhé dřevěné špízy střídavě napichujeme slaninu, bobkový list, plátky bagety a křepelky. V pánvi rozehřejeme olivový olej a 2 lžíce másla, špízy ze všech stran opečeme. V předehřáté troubě je potom dopékáme asi 20 minut. Maso přitom často poléváme výpekem. Hotové křepelky vyjmeme a zabalíme do alobalu. Výpek zředíme drůbežím vývarem, povaříme a zjemníme zbývajícím máslem. Ochutíme solí, pepřem a drcenými jalovčinkami. Křepelky ještě na 2 minuty vložíme na rozehřátý gril. Podáváme s jalovcovou omáčkou. |