Zelená chřestová omáčka s lososem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelená chřestová omáčka s lososem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 25781 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
500 g | Chřest zelený |
30 ml | Citronová šťáva |
800 g | Losos - filety |
5 g | Pepř černý mletý |
200 g | Smetana 12% (konzumní) |
50 g | Smetana 33% (šlehačka) |
5 g | Sůl |
100 ml | Víno bílé |
500 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 140,0mg |
Draslík | 856,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,0mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 52,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Losos - filety, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chřest zelený, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Smetana 33% (šlehačka), Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Zelená chřestová omáčka s lososem postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme pouze dolní část chřestu, odkrojíme hlavičky. Ty povaříme ve vývaru asi 4 minuty, vyjmeme je a necháme okapat. Zbývající část chřestu nakrájíme na malé kousky a ve vývaru uvaříme doměkka. Chřest vyjmeme a rozmixujeme. Svaříme smetanu, tučnou smetanu a bílé víno. Přidáme rozmixovaný chřest, ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Do omáčky vložíme chřestové hlavičky. Rybu omyjeme a necháme ohřívat v horkém vývaru na mírném plameni 5-8 minut. Podáváme s omáčkou s chřestovými hlavičkami. |
2 | Chutná s novými bramborami s máslem, posypanými petrželkou. |