Křenová šlehačka k obalovanému lososovi

35 min.
Evropa

Ingredience

    • 800gramůLosos - filety
    • 50mililitrůOcet vinný
    • 5gramůSůl
    • 20gramůCukr krupice
    • 60gramůKřen
    • 1kusLimetka
    • 300gramůListové těsto
    • 200gramůSmetana 33% (šlehačka)
    • 30gramůKopr čerstvý
    • 250mililitrůOlej arašídový (podzemnicový)
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1300 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
108 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rybu omyjeme, osušíme a nakrájíme na čtyři porce. Smícháme 1 lžičku octové esence se 3 lžičkami vody a maso z obou stran pokapeme. Kopr omyjeme, osušíme a odstraníme stopky. Polovinu jemně nasekáme a odložíme. Listové těsto rozložíme na kuchyňský papír a pokropíme vodou. Filé položíme na širokou stranu, osolíme, opepříme a posypeme natrhaným koprem. Rybu pečlivě obalíme těstíčkem a opékáme v horkém oleji 8-10 minut. Hotové maso rozložíme na kuchyňský papír, aby se vpil přebytečný tuk.
  • 2
    Šlehačku s cukrem ušleháme do polotuha. Vmícháme zbývající ocet, strouhaný křen a nasekaný
  • 3
    kopr. Dochutíme solí a pepřem. Rybu podáváme s křenovou šlehačkou a na talíři ji ozdobíme plátky limety.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.