Recept

Holandská omáčka s uzeným lososem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 25794
Kategorie: Maso

Ingredience

1 kg Chřest bílý
20 ml Citronová šťáva
5 g Cukr krupice
30 g Kopr čerstvý
300 g Losos uzený
20 g Máslo bylinkové
250 g Máslo čerstvé
3 g Muškátový oříšek
20 ml Ocet vinný
5 ks Pepř bílý
30 g Petržel - nať
30 g Šalotka
40 g Smetana 33% (šlehačka)
5 g Sůl
3 ks Vaječný žloutek slepičí
8 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

55% Kalorie 1,090 kcal
Kilojoule 4 561kJ
14% Sacharidy 51 g
108% Tuky 81 g
37% Sodík 738 mg
88% Bílkoviny 50 g

Holandská omáčka s uzeným lososem postup přípravy receptu:

1

Chřest pečlivě oloupeme, odstraníme dřevnaté části a vaříme 12 minut v osolené vodě s máslem a se špetkou cukru.

2

Na bylinkovou holandskou omáčku oloupeme šalotku, jemně ji nakrájíme a spolu s rozdrceným pepřem, octem a 5 lžícemi vody necháme 5 minut lehce povařit. Propasírujeme jemným sítem do nerezového rendlíku a zašleháme žloutky. Rendlík postavíme do horké vodní lázně a šleháme tak dlouho, dokud směs nezhoustne. Vyjmeme z vodní lázně a opatrně za stálého míchání přiléváme rozpuštěné vlažné máslo. Dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Vmícháme nasekané bylinky. Rozšleháme vejce se smetanou, přidáme sůl, pepř a muškátový oříšek a na másle upečeme čtyři omelety. Naplníme je chřestem, plátky uzené ryby a bylinkovou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept