Recept

Taštičky se špenátovou náplní s ricottou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 55 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 25797

Ingredience

200 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový oříšek
1 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
60 g Sýr Parmezán
220 g Sýr Ricotta
1 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí
570 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 465 kcal
Kilojoule 1 944kJ
12% Sacharidy 44 g
26% Tuky 20 g
27% Sodík 538 mg
51% Bílkoviny 29 g

Taštičky se špenátovou náplní s ricottou postup přípravy receptu:

1

220 gramů špenátových listů, kterým jsme odřízli řapíky, minutu blanšírujeme ve vroucí vodě, rychle zchladíme, po odkapání špenát pokrájíme nadrobno.

2

Do mísy hnětače prosejeme mouku, přidáme dvě rozšlehaná vejce, olej, sůl, pepř, pokrájený špenát a dobře hněteme. Poté těsto přendáme na pomoučený vál a hněteme dohladka. Pod utěrkou necháme půl hodiny odpočinout.

3

V mezičase připravíme náplň. Na pánvi zhruba pět minut zahříváme 350 gramů špenátových listů, kterým jsme odřízli řapíky, užijeme jen tu vodu, kterou byly listy opláchnuté. Poté z listů vymačkáme pokud možno všechnu vodu a drobně listy pokrájíme.

4

Ricottu vyšleháme do hladké hmoty, přidáme pokrájený špenát, nastrouhaný parmezán, dvě vyšlehaná vejce, sůl, pepř a nastrouhaný muškátový oříšek.

5

Odpočinuté těsto rozdělíme na polovinu a na pomoučeném vále je rozválíme na tenké placky. Na jednu placku lžičkou klademe v řadách s 4centimetrovými mezerami náplň. Mezery potřeme rozšlehaným vejcem, na placku s náplní položíme druhou a kolem náplně pevně přitlačíme, aby se těsta spojila. Poté rádýlkem těsto rozkrájíme na čtverečky a na pomoučeném vále necháme asi hodinu odpočinout.

6

Taštičky vaříme po částech v osolené vodě pět minut. Uvařené necháme odkapat a servírujeme na talíře a sypeme ustrouhaným parmezánem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept