Hovězí srdce na smetaně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí srdce na smetaně
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 258 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Cibule |
50 g | Citrony |
30 g | Cukr krupice |
3 g | Divoké koření celé |
50 g | Hořčice |
1000 g | Hovězí srdce |
50 g | Máslo čerstvé |
200 ml | Mléko polotučné |
150 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g | Ocet kvasný lihový |
300 ml | Smetana 12% (konzumní) |
30 g | Sůl |
100 g | Tuk |
1 l | Voda pitná |
250 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 153,5mg |
Draslík | 309,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 1,7mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 40,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citrony, Cukr krupice, Hovězí srdce, Sůl, Tuk, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Ocet kvasný lihový, Smetana 12% (konzumní), Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Divoké koření celé nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Hovězí srdce na smetaně postup přípravy receptu:
1 | Hovězí srdce očistíme od žilek a blan, rozkrojíme na polovinu a v tekoucí vodě dobře propereme. |
2 | Očištěnou cibuli a zeleninu nakrájíme na plátky a osmahneme lehce na tuku. Přidáme srdce, sůl, divoké koření a omytý, na plátky nakrájený citron. Mírně podlijeme vlažnou vodou a pod poklicí dusíme doměkka. Během dušení srdce obracíme a doléváme teplou vodou. |
3 | Měkké srdce vyjmeme, šťávu zahustíme světlou zásmažkou z másla a prosáté mouky, přilijeme mléko a vlažnou vodu a dobře rozšleháme. Nejméně 20 minut zvolna vaříme. |
4 | Během varu přidáme hořčici a smetanu, omáčku dochutíme octem, přisladíme, přisolíme, procedíme a ještě krátce povaříme. |
5 | Při podávání srdce krájíme na tenčí plátky a přeléváme je omáčkou. |
Poznámka