Recept

Omáčka s rajčaty a vejci k sardinkám

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 25818

Ingredience

40 ml Balsamico ocet
5 g Bazalka
5 g Cukr krupice
5 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 ml Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
150 g Rajčata
1 ks Salát Rosso
600 g Sardinka obecná
5 g Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 317 kcal
Kilojoule 1 326kJ
2% Sacharidy 8 g
33% Tuky 25 g
27% Sodík 542 mg
61% Bílkoviny 35 g

Omáčka s rajčaty a vejci k sardinkám postup přípravy receptu:

1

Sardinky na břiše nakrojíme a opatrně odstraníme hlavy a páteř. Důkladně opláchneme pod tekoucí studenou vodou a osušíme. Ze salátu vykrojíme košťál a hlavičku nakrájíme na 1 cm silné plátky. Rozložíme je na velký talíř.

2

Sardinky obalíme v mouce a v horkém oleji je osmažíme dozlatova. Osolíme, opepříme a rozložíme na kuchyňský papír.

3

Z rajčat vykrojíme stonky, nařízneme je do kříže a ponoříme do vroucí vody. Poté je oloupeme, rozčtvrtíme, odstraníme semínka a dužinu nakrájíme na kostičky. Uvařená vejce oloupeme, jemně nasekáme a smícháme s balzamikovým octem a olivovým olejem. Přidáme rajčata a směs dochutíme solí, cukrem a pepřem. Omáčku ohřejeme. Sardinky rozložíme na salát a pokapeme omáčkou. Ozdobíme lístky bazalky nakrájenými na proužky.

Poznámka

Chutná s kořeněným bílým chlebem a česnekovým nebo rajčatovým máslem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept