Jednoduchý recept

Šafránová omáčka k tuňákovi

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 25819

Ingredience

40 g Jíška instantní
40 g Koriandr čerstvý
1 ks Limetka
130 g Máslo čerstvé
20 ml Olej slunečnicový
10 g Polévkové koření Maggi
600 g Tuňák obecný
150 ml Vývar zeleninový
5 g Šafrán

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 555 kcal
Kilojoule 2 323kJ
3% Sacharidy 11 g
54% Tuky 40 g
12% Sodík 240 mg
66% Bílkoviny 37 g

Šafránová omáčka k tuňákovi postup přípravy receptu:

1

Zahřejeme zeleninový vývar se šafránem. Metličkou vmícháme instantní jíšku a přivedeme ji k varu. Vmícháme vločky studeného másla. Přidáme koriandr, ale omáčku již nevaříme.

2

Limetu omyjeme horkou vodou a osušíme. Omáčku ochutíme trochou strouhané kůry a vymačkané šťávy.

3

Rybu omyjeme a osušíme. Do masa vedeme směs koření a na horkém oleji opékáme z každé strany alespoň 1 minutu. Poté ji pokapeme limetovou šťávou a přelijeme omáčkou.

Poznámka

Vhodnou přílohou je sypká celozrnná rýže s praženými kešu oříšky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept