Recept

Mušle s rajčaty a vínem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 25820

Ingredience

250 g Celer bulvový
100 g Cibulka jarní
60 g Mrkev kořen
3 kg Mušle slávky
400 g Passata (drcená rajčata)
5 g Pepř cayenský
5 g Pepř černý mletý
5 g Rozmarýn čerstvý
5 g Sůl
3 g Tymián sušený
500 ml Víno bílé
20 g Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 808 kcal
Kilojoule 3 381kJ
12% Sacharidy 43 g
69% Tuky 52 g
135% Sodík 3 g
164% Bílkoviny 92 g

Mušle s rajčaty a vínem postup přípravy receptu:

1

Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Cibulky oloupeme a i se zelenou částí nakrájíme na tenké proužky. Oloupeme celer a mrkev, celer nakrájíme na kostičky, mrkev na plátky. Ve velkém hrnci rozehřejeme olej, přidáme zeleninu a krátce podusíme. Vmícháme bylinky a rajčata i se šťávou a necháme asi 15 minut povařit. Mušle důkladně omyjeme kartáčkem pod tekoucí vodou. Do rajské omáčky přilijeme víno a necháme je povařit. Vyjmeme rozmarýn a omáčku dochutíme solí, pepřem a cayenským pepřem. Vložíme mušle, zakryjeme pokličkou a vaříme na prudkém plameni asi 10 minut. Hrncem občas silně zatřeseme. Hotové mušle s omáčkou rozdělíme na předehřáté talíře.

2

Podáváme s rozpečenou bagetou, kterou namáčíme do lahodné omáčky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept