Mušle s rajčaty a vínem

60 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
808 kcal
Bílkoviny
92 g
Tuky
18 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Cibulky oloupeme a i se zelenou částí nakrájíme na tenké proužky. Oloupeme celer a mrkev, celer nakrájíme na kostičky, mrkev na plátky. Ve velkém hrnci rozehřejeme olej, přidáme zeleninu a krátce podusíme. Vmícháme bylinky a rajčata i se šťávou a necháme asi 15 minut povařit. Mušle důkladně omyjeme kartáčkem pod tekoucí vodou. Do rajské omáčky přilijeme víno a necháme je povařit. Vyjmeme rozmarýn a omáčku dochutíme solí, pepřem a cayenským pepřem. Vložíme mušle, zakryjeme pokličkou a vaříme na prudkém plameni asi 10 minut. Hrncem občas silně zatřeseme. Hotové mušle s omáčkou rozdělíme na předehřáté talíře.
  • 2
    Podáváme s rozpečenou bagetou, kterou namáčíme do lahodné omáčky.
  • 3

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.