Pomerančová omáčka k ragú s garnáty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pomerančová omáčka k ragú s garnáty
Pomerančová omáčka k ragú s garnáty
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 25824 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1,5 kg | Chřest bílý |
60 g | Cibule |
5 g | Cukr krupice |
50 ml | Dolin - Vermouth |
600 g | Garnát obecný |
200 g | Hrachové lusky |
50 g | Jíška instantní |
10 g | Kopr čerstvý |
60 g | Máslo čerstvé |
5 g | Pepř černý mletý |
20 g | Pomerančová kůra |
60 ml | Pomerančová šťáva |
100 g | Smetana 12% (konzumní) |
5 g | Sůl |
400 ml | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 337,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 21g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 68,5mg |
Vitamín E | 4,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 51,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chřest bílý, Cibule, Cukr krupice, Hrachové lusky, Kopr čerstvý, Pomerančová kůra, Pomerančová šťáva, Sůl, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Dolin - Vermouth, Garnát obecný, Jíška instantní, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pomerančová omáčka k ragú s garnáty postup přípravy receptu:
1 | Chřest oloupeme, dřevnaté konce odřízneme. Lusky omyjeme, očistíme a nakrájíme na kousky. Garnáty omyjeme, osušíme a odstraníme střívko. Chřest nakrájíme na malé kousky a vaříme 10 minut v osolené vodě s přídavkem cukru a másla. Potom přidáme lusky a vaříme ještě 5 minut. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a podusíme na 20 g másla. Přilijeme vývar z humrů a vaříme 10 minut. Přidáme smetanu, vermut, pomerančovou šťávu a kůru. Vše přivedeme k varu, vmícháme jíšku a omáčku dochutíme solí, pepřem a koprem. Garnáty opékáme na zbývajícím másle 3 minuty, pak je rozpůlíme a vložíme do omáčky. Chřest s hráškem scedíme a necháme důkladně okapat. Vložíme je do velké mísy a přelijeme rybím ragú. |
2 | Výborně chutná s voňavou rýží basmati ochucenou nasekanými pistáciemi. |