Recept

Pomerančová omáčka k ragú s garnáty

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 25824

Ingredience

1,5 kg Chřest bílý
60 g Cibule
5 g Cukr krupice
50 ml Dolin - Vermouth
600 g Garnát obecný
200 g Hrachové lusky
50 g Jíška instantní
10 g Kopr čerstvý
60 g Máslo čerstvé
5 g Pepř černý mletý
20 g Pomerančová kůra
60 ml Pomerančová šťáva
100 g Smetana 12% (konzumní)
5 g Sůl
400 ml Vývar rybí

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 584 kcal
Kilojoule 2 443kJ
9% Sacharidy 34 g
34% Tuky 25 g
87% Sodík 2 g
98% Bílkoviny 55 g

Pomerančová omáčka k ragú s garnáty postup přípravy receptu:

1

Chřest oloupeme, dřevnaté konce odřízneme. Lusky omyjeme, očistíme a nakrájíme na kousky. Garnáty omyjeme, osušíme a odstraníme střívko. Chřest nakrájíme na malé kousky a vaříme 10 minut v osolené vodě s přídavkem cukru a másla. Potom přidáme lusky a vaříme ještě 5 minut. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a podusíme na 20 g másla. Přilijeme vývar z humrů a vaříme 10 minut. Přidáme smetanu, vermut, pomerančovou šťávu a kůru. Vše přivedeme k varu, vmícháme jíšku a omáčku dochutíme solí, pepřem a koprem. Garnáty opékáme na zbývajícím másle 3 minuty, pak je rozpůlíme a vložíme do omáčky. Chřest s hráškem scedíme a necháme důkladně okapat. Vložíme je do velké mísy a přelijeme rybím ragú.

2

Výborně chutná s voňavou rýží basmati ochucenou nasekanými pistáciemi.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept