Recept

Mandlové řezy s medovým růžovým sirupem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 25829

Ingredience

mandlová směs
100 g Cukr krupice
400 g Mandle
100 g Ořechy vlašské
100 g Pistácie
medový sirup
1,5 kávová lžička Citronová kůra
75 ml Citronová šťáva
550 g Cukr krupice
90 g Med včelí
2 polévková lžíce Růžová voda
3,8 dl Voda pitná
Mandlové řezy s medovým růžovým sirupem
400 g Těsto filo
200 g Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

46% Kalorie 899 kcal
Kilojoule 3 761kJ
30% Sacharidy 107 g
66% Tuky 50 g
10% Sodík 197 mg
27% Bílkoviny 15 g

Mandlové řezy s medovým růžovým sirupem postup přípravy receptu:

1

Připravíme si růžový sirup: v hrnci svaříme 3,75 dl vody s 550 g cukru, přidáme 1,5 lžičky strouhané citronové kůry a prudce vaříme 5 minut. Potom zmírníme teplotu a vaříme dalších 5 minut, přidáme 90 g medu, citronovou šťávu a růžovou vodu. Vše vaříme ještě 2 minuty a pak odstavíme z plotny.

2

K přípravě řezů budeme potřebovat pláty těsta Filo.

3

V míse si smícháme nasekané oloupané mandle s ořechy, pistáciemi, s cukrem a skořicovým cukrem. Máslo si rozpustíme v hrnečku. Dno formy vymažeme máslem, na který položíme plát těsta Filo. Takto budeme postupovat do doby, až na sebe navrstvíme 10 plátů těsta (každý plát potřeme máslem).

4

Mandlovou směs s ořechy rozdělíme na dvě části. První část navrstvíme na potřený plát těsta, na směs navrstvíme 5 plátů těsta potřených máslem, navrstvíme druhou část mandlové směsi a zakryjeme zbývajícími pláty těsta potřených máslem. Pláty těsta na sebe přitiskneme, ostrým širokým nožem nakrájíme řezy na obdélníky a dáme do předehřáté trouby péct. Pečeme 30 minut při 175 °C a dalších 30 minut při teplotě 150 °C.

5

Upečené řezy potřeme sirupem, každý ozdobíme plátky loupaných mandlí a necháme vychladnout. Vychladlé řezy podáváme.

Poznámka

Množství cukru do mandlové směsi uzpůsobíme podle chuti.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept