Recept

Oříško-mandlové řezy s citronovou polevou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 25830

Ingredience

mandlová směs
2 polévková lžíce Cukr krupice
300 g Mandle
100 g Pistácie
200 g Višně
citronová poleva
3 polévková lžíce Citronová šťáva
300 g Cukr moučkový
3 polévková lžíce Voda pitná
Oříško-mandlové řezy s citronovou polevou
400 g Těsto filo
200 g Máslo čerstvé
100 g Ořechy vlašské

Nutriční hodnoty jedné porce

93% Kalorie 1,828 kcal
Kilojoule 7 647kJ
47% Sacharidy 168 g
150% Tuky 112 g
24% Sodík 488 mg
58% Bílkoviny 33 g

Oříško-mandlové řezy s citronovou polevou postup přípravy receptu:

1

K přípravě oříško-mandlových řezů použijeme zakoupené řecké těsto Filo. Nasekané oloupané mandle smícháme s pokrájenými kandovanými višněmi, cukrem a nesolenými pistáciemi. V menším hrnci rozpustíme máslo. Dno formy vymažeme máslem, na který položíme plát těsta Filo. Postupně na sebe navrstvíme 10 plátů těsta, každý plát vždy potřeme máslem.

2

Mandlovou směs s višněmi rozdělíme na dvě části. První část navrstvíme na potřený plát těsta, na směs navrstvíme 5 plátů těsta potřených máslem, navrstvíme druhou část mandlové směsi a zakryjeme zbývajícími pláty těsta potřených máslem. Pláty těsta na sebe přitiskneme, rádýlkem nakrájíme řezy na obdélníky a dáme do předehřáté trouby péct. Pečeme 30 minut při 175 °C a dalších 30 minut při teplotě 150 °C.

3

Připravíme si polevu. Moučkový cukr prosejeme, abychom neměli hrudky. V míse smícháme vodu s citronovou šťávou a postupně přisypáváme a zašleháváme cukr. Šleháme metličkou, až poleva získá hladkou hustší konzistenci.

4

Citronovou polevu namažeme na vychladlý moučník a necháme ztuhnout. Podle potřeby můžeme přidat cukr nebo citron, záleží samozřejmě na konzistenci polevy.

5

Upečené řezy potřeme citronovou polevou, posypeme nastrouhanými vlašskými ořechy, necháme vychladnout, pak je nakrájíme a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept