Palec nahoru
3
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 3 Pita chléb 5 1
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 25842

Ingredience

1 kávová lžička Cukr krupice
1 kávová lžička Droždí sušené
500 g Mouka chlebová
250 ml Olej olivový
1 kávová lžička Sůl
300 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

51% Kalorie 1,011 kcal
Kilojoule 4 231kJ
26% Sacharidy 93 g
86% Tuky 64 g
10% Sodík 200 mg
27% Bílkoviny 15 g

Pita chléb postup přípravy receptu:

1

V míse smícháme mouku s droždím, cukrem a solí. Vyhloubíme důlek, vlijeme 4 lžíce oleje a 300 ml vlažné vody. Vše promícháme a vypracujeme hladké těsto. Mísu přikryjeme čistou utěrkou a těsto necháme kynout na teplém místě asi 1 hodinu.

2

Na pomoučeném válu těsto prohněteme a rozdělíme na 8 dílů. Každý díl vyválíme na placku o průměru asi 20 cm.

3

Placky položíme na plechy pomaštěné olejem, přikryjeme fólií potřenou olejem a necháme dokynout ještě 20 minut.

4

Potom každou placku potřeme olejem a pečeme 10 minut v troubě vyhřáté na 220 stupňů Celsia.

5

Upečené pita chleby podáváme teplé.

Poznámka

Chlebové placky můžeme před pečením okořenit římským kmínem.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
3
Palec dolu
0
5
Ověřený recept