Slaninová omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slaninová omáčka
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 25849 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
50 g | Cibule |
500 ml | Hovězí vývar základní |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
80 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 13,6mg |
Draslík | 139,9mg |
Vláknina | 897,5mg |
Vitamín A | 7,7mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Slaninová omáčka postup přípravy receptu:
1 | Vepřovou slaninu nakrájíme na menší kostičky a nasypeme na rozpálenou pánev. Za občasného míchání škvaříme, až vzniknou škvarečky, které vidličkou vyndáme. |
2 | Nadrobno nakrájenou cibuli přisypeme na zbylý tuk v pánvi, krátce osmahneme a zasypeme moukou. Usmažíme tmavě žlutou jíšku, zalijeme vývarem a 20 minut povaříme. Nyní přidáme do omáčky škvarečky, osolíme, necháme projít varem a odstavíme. |
Poznámka
Omáčku podáváme k vařenému masu.