Recept

Kopřivová omáčka s chřestem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 25861

Ingredience

5 g Bujón bylinkový
1,5 kg Chřest bílý
20 ml Citronová šťáva
5 g Kmín římský
80 g Kopřiva
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
40 g Máslo čerstvé
30 g Petržel - nať
200 g Smetana 12% (konzumní)
50 g Strouhanka
250 g Sýr sójový - Tofu
5 g Sůl
1 ks Vejce slepičí
200 g Zakysaná smetana
5 g Zázvor celý
10 g Česnek
60 g Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 374 kcal
Kilojoule 1 564kJ
8% Sacharidy 29 g
31% Tuky 23 g
26% Sodík 517 mg
30% Bílkoviny 17 g

Kopřivová omáčka s chřestem postup přípravy receptu:

1

Chřest oloupeme a odkrojíme dřevnaté konce.

2

V osolené vodě se špetkou cukru vaříme 12 minut. Vývar slijeme, svaříme na asi 700 ml a rozdrobíme do něj zeleninovou kostku. Chřest uchováme v teple.

3

Šalotku a česnek osmažíme na dvou polévkových lžících másla, vmícháme zázvor, trochu kmínu, sůl a pepř, necháme vychladnout. Přidáme vejce, strouhanku a rozdrobené tofu, vše dobře promícháme. Rozpustíme zbývající máslo, vmícháme do něj mouku a zalijeme 125 ml vývaru. Omáčku necháme vařit 5 minut. Z tofu vytvarujeme malé kuličky a ve zbývajícím horkém vývaru je necháme pomalu vařit 10 minut. Do omáčky přidáme sladkou a kyselou smetanu, vše zahřejeme. Vmícháme kopřivy a citronovou šťávu. Na talíře rozdělíme kuličky a chřest, přelijeme omáčkou a posypeme petrželkou.

Poznámka

Podáváme s rýží ochucenou kari.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept