Lazaně s krevetami a mořským ďasem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lazaně s krevetami a mořským ďasem
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 25863 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
900 ml | Bešamel |
1 polévková lžíce | Kerblík |
220 g | Krevety tygří - loupané |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
450 g | Mořský ďas |
1 špetka | Pepř černý mletý |
220 g | Portobello |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
85 g | Sýr Parmezán |
180 g | Těstoviny Lasagne |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 81,4mg |
Draslík | 720,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,7mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Bešamel, Kerblík, Mořský ďas, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Portobello, Těstoviny Lasagne mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Lazaně s krevetami a mořským ďasem postup přípravy receptu:
1 | Připravíme si bešamelovou omáčku. V rendlíku zahříváme 900 ml mléka, 3 bobkové listy, tři plátky cibule, 18 ks pepře, tři špetky muškátového květu, sůl a pepř. Dbáme, aby se omáčka nevařila. Po patnácti minutách zahřívání omáčku přecedíme. V jiném rendlíku restujeme na másle mouku, až zezlátne. Poté opatrně vmícháme mléčnou směs a vaříme, až směs zhoustne a je hladká. Omáčku osolíme a opepříme. |
2 | Krevety vyloupeme, zbavíme hřbetních žilek a nakrájíme, mořského ďasa očistíme, vyfiletujeme a nakrájíme na kostky. |
3 | Ve velkém silnostěnném rendlíku na másle restujeme krevety a rybu zhruba pět minut, dokud maso nezmění barvu. Krevety přendáme na mísu a k rybě vsypeme nakrájené houby a za občasného míchání smažíme pět minut. Poté směs přidáme na mísu ke krevetám. Do mísy přimícháme bešamel a řádně promícháme. |
4 | V zapékací míse vrstvíme střídavě rajčata smíchaná se sekanými bylinkami, rybí směs a nevařené lazaně. Poslední vrstvou bude rybí směs. Tu posypeme strouhaným parmezánem a pečeme v troubě předehřáté na 190°C asi třicet pět minut, dokud povrch nezezlátne. Hned podáváme. |