Recept

Čokoládový dort s kandovanou pomerančovou kůrou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 2587

Ingredience

1 kávová lžička Cukr krupice
3 polévková lžíce Džem meruňkový
4 polévková lžíce Kakao - prášek
200 g Kandovaná pomerančová kůra
2 polévková lžíce Likér pomerančový
350 g Linecké (křehké) těsto
10 g Máslo čerstvé
6 ks Vejce slepičí
150 g Čokoláda hořká

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 294 kcal
Kilojoule 1 229kJ
14% Sacharidy 52 g
10% Tuky 8 g
3% Sodík 60 mg
8% Bílkoviny 5 g

Čokoládový dort s kandovanou pomerančovou kůrou postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 180C.

2

Křehké těsto rozválíme na tenký plát a vyložíme jím vymazanou dortovou formu. Zakryjeme pečícím papírem a korpus pečeme asi 15minut. Po 10ti minutách odstraníme papír, aby těsto získalo zlatožlutou barvu.

3

Na čokoládovou pěnu rozpustíme ve vodní lázni na kousky nalámanou čokoládu se 4 lžícemi vody a odstavíme. Rozklepneme vejce a žloutky metličkou vmícháme do čokolády. Poté vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků a cukru, vše důkladně ale zlehka promícháme a vložíme na 2hodiny do lednice.

4

Meruňkový džem smícháme s pomerančovým likérem, korpus směsí potřeme a posypeme najemno nasekanou pomerančovou kůrou. Naneseme vychlazený čokoládový krém, uhladíme, dozdobíme kousky pomerančové kůry a posypeme kakaem.

Poznámka

Křehké těsto připravíme viz recept "Křehké těsto"

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept