Čokoládový dort s kandovanou pomerančovou kůrou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čokoládový dort s kandovanou pomerančovou kůrou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 2587 |
Kategorie: | Pečené dorty |
Ingredience
150 g | Čokoláda hořká |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
3 polévková lžíce | Džem meruňkový |
4 polévková lžíce | Kakao - prášek |
200 g | Kandovaná pomerančová kůra |
2 polévková lžíce | Likér pomerančový |
350 g | Linecké (křehké) těsto |
10 g | Máslo čerstvé |
6 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 49g |
---|---|
Cholesterol | 124,7mg |
Draslík | 134,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda hořká, Cukr krupice, Kakao - prášek, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Džem meruňkový, Kandovaná pomerančová kůra, Likér pomerančový, Linecké (křehké) těsto, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Čokoládový dort s kandovanou pomerančovou kůrou postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 180C. |
2 | Křehké těsto rozválíme na tenký plát a vyložíme jím vymazanou dortovou formu. Zakryjeme pečícím papírem a korpus pečeme asi 15minut. Po 10ti minutách odstraníme papír, aby těsto získalo zlatožlutou barvu. |
3 | Na čokoládovou pěnu rozpustíme ve vodní lázni na kousky nalámanou čokoládu se 4 lžícemi vody a odstavíme. Rozklepneme vejce a žloutky metličkou vmícháme do čokolády. Poté vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků a cukru, vše důkladně ale zlehka promícháme a vložíme na 2hodiny do lednice. |
4 | Meruňkový džem smícháme s pomerančovým likérem, korpus směsí potřeme a posypeme najemno nasekanou pomerančovou kůrou. Naneseme vychlazený čokoládový krém, uhladíme, dozdobíme kousky pomerančové kůry a posypeme kakaem. |
Poznámka
Křehké těsto připravíme viz recept "Křehké těsto"