Recept

Pažitkové máslo s plněnými paprikami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 25870

Ingredience

80 g Kukuřice cukrová
75 g Máslo čerstvé
20 ml Olej slunečnicový
50 g Ovesné vločky
150 g Paprika červená
50 g Pažitka
5 g Pepř černý mletý
30 g Petržel - nať
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
50 g Sýr Ementál (Primátor)
5 g Sůl
3 g Tymián sušený
2 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí
250 ml Vývar zeleninový
1 stroužek Česnek
200 g Šalotka
130 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 490 kcal
Kilojoule 2 049kJ
10% Sacharidy 37 g
44% Tuky 33 g
48% Sodík 964 mg
28% Bílkoviny 16 g

Pažitkové máslo s plněnými paprikami postup přípravy receptu:

1

Paprikové lusky podélně rozkrojíme, odstraníme semeník a žebra, opláchneme. Očistíme houby, nakrájíme je na kostky. Spolu se šalotkou a česnekem je smažíme v horkém oleji přibližně 2 minuty. Přidáme rajčata, necháme 5 minut důkladně vařit. Vmícháme okapanou kukuřici a ovesné vločky, povaříme do krémova. Necháme trochu vychladnout. Přidáme vejce, petrželku, tymián, sůl a pepř.

2

Troubu předehřejeme na 200 °C. Naplníme poloviny paprik a rozložíme je do zapékací misky. Zalijeme je vývarem a zakryjeme alobalem. Pečeme v horké troubě 20 minut. Odstraníme alobal, papriky posypeme sýrem, zapékáme 10 minut. Slijeme výpek do malého rendlíku, přidáme žloutky a máslo, rozmixujeme ručním mixérem. Omáčku již nevaříme. Dochutíme solí, pepřem a pažitkou.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo rýže.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept