Pažitkové máslo s plněnými paprikami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pažitkové máslo s plněnými paprikami
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 25870 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
80 g | Kukuřice cukrová |
75 g | Máslo čerstvé |
20 ml | Olej slunečnicový |
50 g | Ovesné vločky |
150 g | Paprika červená |
50 g | Pažitka |
5 g | Pepř černý mletý |
30 g | Petržel - nať |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
200 g | Šalotka |
5 g | Sůl |
50 g | Sýr Ementál (Primátor) |
3 g | Tymián sušený |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vejce slepičí |
250 ml | Vývar zeleninový |
130 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 281,3mg |
Draslík | 888,6mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 88,9mg |
Vitamín E | 5,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 31,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kukuřice cukrová, Olej slunečnicový, Ovesné vločky, Paprika červená, Pažitka, Rajčata loupaná (konzervovaná), Šalotka, Sůl, Tymián sušený, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sýr Ementál (Primátor), Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Pažitkové máslo s plněnými paprikami postup přípravy receptu:
1 | Paprikové lusky podélně rozkrojíme, odstraníme semeník a žebra, opláchneme. Očistíme houby, nakrájíme je na kostky. Spolu se šalotkou a česnekem je smažíme v horkém oleji přibližně 2 minuty. Přidáme rajčata, necháme 5 minut důkladně vařit. Vmícháme okapanou kukuřici a ovesné vločky, povaříme do krémova. Necháme trochu vychladnout. Přidáme vejce, petrželku, tymián, sůl a pepř. |
2 | Troubu předehřejeme na 200 °C. Naplníme poloviny paprik a rozložíme je do zapékací misky. Zalijeme je vývarem a zakryjeme alobalem. Pečeme v horké troubě 20 minut. Odstraníme alobal, papriky posypeme sýrem, zapékáme 10 minut. Slijeme výpek do malého rendlíku, přidáme žloutky a máslo, rozmixujeme ručním mixérem. Omáčku již nevaříme. Dochutíme solí, pepřem a pažitkou. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo rýže.