Ostrá papriková omáčka k zeleninovým špízům
45 min.

Ingredience
- 150gramůCibule
- 1kusChilli paprička
- 300gramůCuketa
- 250gramůLilek
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 200gramůPaprika červená
- 80gramůPaprika žlutá
- 40mililitrůOlej olivový
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 40gramůKoriandr čerstvý
- 50gramůKečup
- 300gramůKukuřice
- 10gramůČesnek
- 50gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
421 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
19 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
6 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Cibule oloupeme a rozpůlíme. Očistíme, omyjeme a osušíme cukety, lilek a žampiony. Z cuket, lilku a kukuřice nakrájíme osm stejně velkých kousků, zbytky cuket a lilku nakrájíme nadrobno. Očistíme jednu červenou a žlutou papriku, omyjeme a rozkrájíme na 4 díly. Zeleninu napícháme na čtyři dlouhé špízy. Trochu oleje smícháme se solí a pepřem, směsí potřeme zeleninu, grilujeme do křupava. Zbývající papriky rozčtvrtíme, očistíme, oloupeme, nakrájíme
- 2na jemné proužky. Zbylou zeleninu, papriky, česnek a chilli papričku dusíme 2 minuty na oleji. Přidáme rajský protlak a kečup, vše svaříme na lehkou krémovou omáčku. Rozmixujeme ji nahrubo a dochutíme solí, pepřem a zeleným koriandrem.
- 3Omáčku podáváme k zeleninovým špízům teplou nebo studenou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.