Ostrá papriková omáčka k zeleninovým špízům - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ostrá papriková omáčka k zeleninovým špízům
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 25871 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
10 g | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
150 g | Cibule |
300 g | Cuketa |
50 g | Kečup |
40 g | Koriandr čerstvý |
300 g | Kukuřice |
250 g | Lilek |
40 ml | Olej olivový |
200 g | Paprika červená |
80 g | Paprika žlutá |
5 g | Pepř černý mletý |
50 g | Protlak rajčatový |
5 g | Sůl |
100 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 53g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 707,7mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 125,7mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cibule, Cuketa, Koriandr čerstvý, Lilek, Paprika červená, Paprika žlutá, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Kukuřice, Olej olivový, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Ostrá papriková omáčka k zeleninovým špízům postup přípravy receptu:
1 | Cibule oloupeme a rozpůlíme. Očistíme, omyjeme a osušíme cukety, lilek a žampiony. Z cuket, lilku a kukuřice nakrájíme osm stejně velkých kousků, zbytky cuket a lilku nakrájíme nadrobno. Očistíme jednu červenou a žlutou papriku, omyjeme a rozkrájíme na 4 díly. Zeleninu napícháme na čtyři dlouhé špízy. Trochu oleje smícháme se solí a pepřem, směsí potřeme zeleninu, grilujeme do křupava. Zbývající papriky rozčtvrtíme, očistíme, oloupeme, nakrájíme |
2 | na jemné proužky. Zbylou zeleninu, papriky, česnek a chilli papričku dusíme 2 minuty na oleji. Přidáme rajský protlak a kečup, vše svaříme na lehkou krémovou omáčku. Rozmixujeme ji nahrubo a dochutíme solí, pepřem a zeleným koriandrem. |
3 | Omáčku podáváme k zeleninovým špízům teplou nebo studenou. |