Recept

Ostrá papriková omáčka k zeleninovým špízům

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 25871

Ingredience

1 ks Chilli paprička
150 g Cibule
300 g Cuketa
50 g Kečup
40 g Koriandr čerstvý
300 g Kukuřice
250 g Lilek
40 ml Olej olivový
200 g Paprika červená
80 g Paprika žlutá
5 g Pepř černý mletý
50 g Protlak rajčatový
5 g Sůl
10 g Česnek
100 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 421 kcal
Kilojoule 1 760kJ
17% Sacharidy 60 g
25% Tuky 19 g
25% Sodík 503 mg
19% Bílkoviny 10 g

Ostrá papriková omáčka k zeleninovým špízům postup přípravy receptu:

1

Cibule oloupeme a rozpůlíme. Očistíme, omyjeme a osušíme cukety, lilek a žampiony. Z cuket, lilku a kukuřice nakrájíme osm stejně velkých kousků, zbytky cuket a lilku nakrájíme nadrobno. Očistíme jednu červenou a žlutou papriku, omyjeme a rozkrájíme na 4 díly. Zeleninu napícháme na čtyři dlouhé špízy. Trochu oleje smícháme se solí a pepřem, směsí potřeme zeleninu, grilujeme do křupava. Zbývající papriky rozčtvrtíme, očistíme, oloupeme, nakrájíme

2

na jemné proužky. Zbylou zeleninu, papriky, česnek a chilli papričku dusíme 2 minuty na oleji. Přidáme rajský protlak a kečup, vše svaříme na lehkou krémovou omáčku. Rozmixujeme ji nahrubo a dochutíme solí, pepřem a zeleným koriandrem.

3

Omáčku podáváme k zeleninovým špízům teplou nebo studenou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept