Jednoduchý recept

Telecí řízek s citrónem a pažitkou

  • Belgie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 2588

Ingredience

3 polévková lžíce Citronová kůra
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
200 ml Olej rostlinný
5 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
400 g Strouhanka
1 špetka Sůl
600 g Telecí kýta
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 695 kcal
Kilojoule 2 908kJ
13% Sacharidy 47 g
56% Tuky 42 g
30% Sodík 597 mg
57% Bílkoviny 32 g

Telecí řízek s citrónem a pažitkou postup přípravy receptu:

1

Čerstvě nastrouhanou strouhanku z bílého chleba smícháme s pažitkou, citrónovou kůrou, solí a pepřem.

2

Tenké telecí řízky obalíme v mouce, vajíčku a připravené strouhance.

3

Řízky smažíme ve vrstvě oleje z obou stran, až zezlátnou.

Poznámka

Řízky můžeme obalit a zmrazit. Můžeme použít i vepřové nebo kuřecí maso.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept