Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 25880

Ingredience

1 ks Cibule
2 ks Hřebíček
1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
300 g Mouka polohrubá
60 g Máslo čerstvé
150 ml Olej rostlinný
250 g Sýr Eidam cihla 40%
8 g Sůl
250 g Telecí maso mleté
1 ks Vejce slepičí
250 g Vepřové maso mleté

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 791 kcal
Kilojoule 3 308kJ
11% Sacharidy 39 g
75% Tuky 56 g
29% Sodík 590 mg
61% Bílkoviny 34 g

Řecký masový koláč postup přípravy receptu:

1

V míse smícháme mouku, olej, sůl, prášek do pečiva a vejce, uhněteme do hladkého těsta. Ve větší pánvi osmahneme na rozpáleném oleji nadrobno nakrájenou cibuli, postupně přidáme mleté maso, sůl, pepř a hřebíček, pár minut osmahneme a odstavíme. Až do vychladlé směsi přimícháme na kostičky nakrájený sýr. Z těsta vyválíme dva pláty, jeden dáme na dno koláčové formy, na něj navršíme masovou směs a přikryjeme druhým plátem těsta. Potřeme rozpuštěným máslem a uprostřed nařízneme povrch do kříže. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut. Můžeme podávat teplé i studené.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept