Jednoduchý recept

Dušená hovězí žebra

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 110 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 25890

Ingredience

1 ks Bylinky čerstvé - svazek
240 g Chléb konzumní
100 g Cibule
1500 ml Hovězí vývar základní
1000 g Hovězí žebra
60 g Hořčice
80 g Karotka
40 g Křen
2 špetka Pepř černý mletý
50 g Slanina vepřová
25 g Sádlo škvařené
2 kávová lžička Sůl
700 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

65% Kalorie 1,286 kcal
Kilojoule 5 382kJ
13% Sacharidy 46 g
109% Tuky 82 g
83% Sodík 2 g
102% Bílkoviny 57 g

Dušená hovězí žebra postup přípravy receptu:

1

Hovězí žebra vložíme do hrnce, přidáme pokrájenou cibuli, karotku, lžíci sádla a kousek slaniny. Hrnec dáme na oheň a jakmile se sádlo rozpustí a zelenina se začne smažit, podlijeme bílým vínem. Žebra dusíme, dokud se víno téměř nevyvaří.

2

Potom zalijeme vývarem, ochutíme solí, pepřem, posekanými bylinkami. Hrnec zakryjeme a dusíme asi 90 minut doměkka.

3

Podáváme s křenem, hořčicí a pečivem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept