Mátová rajská omáčka k cuketovým rolkám

40 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
496 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
38 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
6 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cukety omyjeme, každou po délce rozkrájíme na osm tenkých plátků. Krajové části nakrájíme na velmi jemné kostičky. Plátky cukety rychle opečeme po obou stranách na oleji. Ochutíme solí a pepřem. Piniová jádra opražíme na suché pánvi. Dvě třetiny nasekáme nahrubo, smícháme s bylinkami, šalotkou, česnekem, sýrem a strouhankou a vytvoříme roztíratelnou hmotu. Okořeníme. Položíme na sebe vždy plátek zelené a žluté cukety, potřeme je náplní, svineme a ovážeme kuchyňskou nití. Rajčata oloupeme, odstraníme semínka a dužinu nakrájíme na kostičky. Na 3 lžících oleje osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme mátu a vývar a necháme vařit 10 minut. Potom protlačíme sítem. Přidáme kostičky cukety, rajčata a zbývající piniová jádra a povaříme. Osolíme, opepříme a ochutíme cukrem a octovou esencí. Rolky v omáčce prohříváme 5 minut a podáváme posypané šalvějí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.