Recept

Mátová rajská omáčka k cuketovým rolkám

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 25897

Ingredience

10 g Bazalka
60 g Cibule
1000 g Cuketa
10 g Cukr krupice
30 g Máta
20 ml Ocet vinný
20 ml Olej olivový
60 g Oříšky piniové
5 g Pepř černý mletý
40 g Petržel - nať
500 g Rajčata
10 g Strouhanka
150 g Sýr Feta
50 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
200 g Sýr smetanový 65%
5 g Sůl
130 ml Vývar zeleninový
5 g Šalvěj čerstvá

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 496 kcal
Kilojoule 2 074kJ
8% Sacharidy 27 g
50% Tuky 38 g
42% Sodík 846 mg
35% Bílkoviny 20 g

Mátová rajská omáčka k cuketovým rolkám postup přípravy receptu:

1

Cukety omyjeme, každou po délce rozkrájíme na osm tenkých plátků. Krajové části nakrájíme na velmi jemné kostičky. Plátky cukety rychle opečeme po obou stranách na oleji. Ochutíme solí a pepřem. Piniová jádra opražíme na suché pánvi. Dvě třetiny nasekáme nahrubo, smícháme s bylinkami, šalotkou, česnekem, sýrem a strouhankou a vytvoříme roztíratelnou hmotu. Okořeníme. Položíme na sebe vždy plátek zelené a žluté cukety, potřeme je náplní, svineme a ovážeme kuchyňskou nití. Rajčata oloupeme, odstraníme semínka a dužinu nakrájíme na kostičky. Na 3 lžících oleje osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme mátu a vývar a necháme vařit 10 minut. Potom protlačíme sítem. Přidáme kostičky cukety, rajčata a zbývající piniová jádra a povaříme. Osolíme, opepříme a ochutíme cukrem a octovou esencí. Rolky v omáčce prohříváme 5 minut a podáváme posypané šalvějí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept