Hovězí srdce na slanině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí srdce na slanině
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 259 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
250 g | Cibule |
1000 g | Hovězí srdce |
80 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 g | Pepř černý mletý |
150 g | Slanina vepřová |
30 g | Sůl |
80 g | Tuk |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 141,8mg |
Draslík | 356,2mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 6,1mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí srdce, Slanina vepřová, Sůl, Tuk, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Hovězí srdce na slanině postup přípravy receptu:
1 | Hovězí srdce očistíme od žilek a blan, rozkrojíme na polovinu, omyjeme v tekoucí vodě, protkneme částí slaniny, osolíme a opepříme. |
2 | Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno, na tuku ji osmažíme dozlatova a mírně podlijeme vlažnou vodou. |
3 | Do základu vložíme srdce a dusíme pod poklicí doměkka. Během dušení srdce obracíme a podléváme teplou vodou. |
4 | Měkké srdce vyjmeme, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme ji prosátou moukou, osmažíme, zalijeme vlažnou vodou a rozmícháme. Nejméně 20 minut vaříme. |
5 | Nakonec do omáčky přidáme zbylou slaninu nakrájenou na kostičky a částečně roztavenou, omáčku podle chuti přisolíme a krátce povaříme. |