Jednoduchý recept

Hovězí srdce na slanině

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (30%)
ID receptu: 259
Kategorie: Maso

Ingredience

250 g Cibule
1000 g Hovězí srdce
80 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 g Pepř černý mletý
150 g Slanina vepřová
30 g Sůl
80 g Tuk
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 291 kcal
Kilojoule 1 219kJ
2% Sacharidy 8 g
25% Tuky 19 g
70% Sodík 1 g
37% Bílkoviny 21 g

Hovězí srdce na slanině postup přípravy receptu:

1

Hovězí srdce očistíme od žilek a blan, rozkrojíme na polovinu, omyjeme v tekoucí vodě, protkneme částí slaniny, osolíme a opepříme.

2

Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno, na tuku ji osmažíme dozlatova a mírně podlijeme vlažnou vodou.

3

Do základu vložíme srdce a dusíme pod poklicí doměkka. Během dušení srdce obracíme a podléváme teplou vodou.

4

Měkké srdce vyjmeme, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme ji prosátou moukou, osmažíme, zalijeme vlažnou vodou a rozmícháme. Nejméně 20 minut vaříme.

5

Nakonec do omáčky přidáme zbylou slaninu nakrájenou na kostičky a částečně roztavenou, omáčku podle chuti přisolíme a krátce povaříme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept