Sendvič s řízkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sendvič s řízkem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 2590 |
Kategorie: | Burgery, sendviče |
Ingredience
125 g | Červená řepa sterilovaná |
8 plátek | Chléb toastový |
2 polévková lžíce | Majolka |
2 ks | Rajčata |
1 hrst | Rukola |
50 g | Salát hlávkový |
4 plátek | Slanina vepřová |
4 plátek | Vepřová kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 51g |
---|---|
Cholesterol | 19,4mg |
Draslík | 345,2mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 349,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,8mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Červená řepa sterilovaná, Chléb toastový, Rajčata, Slanina vepřová, Vepřová kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Majolka, Rukola, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sendvič s řízkem postup přípravy receptu:
1 | Opečeme v toustovači 8 plátků chleba, tmavého nebo bílého. |
2 | 4 plátky potřeme majonézou, poklademe plátky rajčat, červené řepy, plátkem anglické slaniny, opražené dokřupava. |
3 | Přidáme řízek na polovinu překrojený, rukolu a přiklopíme plátkem chleba. |
Poznámka
Rukolu můžeme nahradit jiným salátem, majonézu křenem nebo hořčicí a červenou řepu okurkou. Řízky předem usmažíme v trojobalu, nebo přírodně.