Zapečené těstoviny s krevetami a lososem

85 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
552 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
24 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme bešamelovou omáčku. V rendlíku zahříváme 300 ml mléka, 1 bobkový list, plátek cibule, 6 ks pepře, špetka muškátového květu, sůl a pepř. Dbáme, aby se omáčka nevařila. Po deseti minutách zahřívání omáčku přecedíme. V jiném rendlíku restujeme na másle mouku, až zezlátne. Poté opatrně vmícháme mléčnou směs a vaříme, až směs zhoustne a je hladká. Omáčku osolíme a opepříme.
  • 2
    V osolené vodě uvaříme těstoviny na zkus, scedíme, necháme okapat, vrátíme zpět do hrnce a promícháme se čtyřmi lžícemi másla.
  • 3
    Vymažeme máslem velkou zapékací mísu a vsypeme do ní polovinu uvařených špaget. Poklademe je částí pokrájeného lososa a částí krevet, které jsme očistili, uvařili a nakrájeli na kousky. Na tuto vrstvu vlijeme polovinu bešamelu a posypeme polovinou ustrouhaného parmezánu. Poskládáme stejnou druhou vrstvu. Na závěr poklademe bešamel posypaný sýrem a zbylým máslem.
  • 4
    Špagety pečeme v troubě předehřáté na 180°C zhruba patnáct minut, dokud povrch nezezlátne. Hned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.