Recept

Omáčka z gorgonzoly k flanu z cukety

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 25901

Ingredience

5 g Citronová kůra
500 g Cuketa
3 g Muškátový oříšek
20 g Máslo čerstvé
5 g Pepř černý mletý
250 g Smetana 12% (konzumní)
100 g Sýr Gorgonzola
5 g Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
2 ks Vejce slepičí
150 ml Vývar zeleninový
60 g Zakysaná smetana
1 stroužek Česnek
10 g Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 395 kcal
Kilojoule 1 653kJ
4% Sacharidy 14 g
32% Tuky 24 g
56% Sodík 1 g
30% Bílkoviny 17 g

Omáčka z gorgonzoly k flanu z cukety postup přípravy receptu:

1

Cukety omyjeme a osušíme. Škrabkou odřízneme z každého plodu čtyři dlouhé proužky slupky. Vymastíme čtyři formičky o průměru 9-10 cm a do každé vložíme křížem přes sebe jeden žlutý a jeden zelený proužek. Zeleninu nakrájíme nadrobno.

2

Na másle osmažíme nasekanou šalotku a česnek. Přidáme cukety, vývar a citronovou kůru a vše uvaříme doměkka. Zeleninu slijeme a necháme důkladně okapat. Citronovou kůru odstraníme. Vývar zahřejeme a přidáme do něj vejce, žloutky a zakysanou smetanu. Cukety rozmixujeme nahrubo a rovněž přidáme do vývaru. Osolíme, opepříme a okořeníme muškátovým oříškem. Troubu předehřejeme na 200 °C. Zeleninovou hmotou naplníme formičky, na ně položíme proužky slupky a zakryjeme alobalem. Flan vaříme v troubě ve vodní lázni 25-30 minut. Zahřejeme smetanu a pomalu v ní rozpustíme gorgonzolu. Podle chuti okořeníme. Okraj formiček uvolníme nožem, flan vyklopíme na talíř a přelijeme omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept