Recept

Zapečené těstoviny s žampiony a tuňákem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (36%)
ID receptu: 25904

Ingredience

250 ml Mléko polotučné
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej olivový
0,5 kávová lžička Oregano sušené
0,5 ks Paprika červená
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Rajčata
2 polévková lžíce Strouhanka
25 g Sýr Čedar
0,5 kávová lžička Sůl
200 g Tuňák v oleji
1 stroužek Česnek
150 g Špagety, Makarony
60 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 718 kcal
Kilojoule 3 005kJ
21% Sacharidy 74 g
33% Tuky 24 g
20% Sodík 396 mg
87% Bílkoviny 49 g

Zapečené těstoviny s žampiony a tuňákem postup přípravy receptu:

1

V osolené vodě uvaříme těstoviny na zkus, přecedíme, propláchneme studenou vodou, necháme je řádně okapat.

2

Menší zapékací mísu vytřeme kouskem másla.

3

Připravíme omáčku. V kastrole ze dvou lžic másla a mouky uděláme světlou jíšku, kterou po částech ředíme mlékem a dobře mícháme metlou. Vaříme na mírném plameni, dokud omáčka není hustá a hladká.

4

Na pánvi na oleji restujeme utřený česnek se žampiony nakrájenými na plátky a papriku, kterou jsme nakrájeli na proužky, dokud nejsou žampiony měkké. Poté přidáme na kousky rozebraného tuňáka, sušené oregano, pepř, sůl, dobře prohřejeme.

5

Na dno zapékací mísy vsypeme polovinu makarónů, na ně poklademe tuňákovou směs a vsypeme zbylé makaróny. Makaróny přelijeme připravenou omáčkou, vše poklademe tenkými plátky rajčat, posypeme ustrouhaným sýrem a bílou strouhankou.

6

Makaróny pečeme v troubě předehřáté na 200 °C zhruba dvacet pět minut, dokud povrch nezezlátne. Hned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept