Těstoviny zapečené s mořskými plody a houbovou směsí s fenyklem

85 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
527 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
30 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V osolené vodě uvaříme těstoviny na zkus, scedíme, vrátíme je do hrnce, promícháme s dvěma lžícemi másla a přikryté necháme v teple.
  • 2
    Šest malých zapékacích misek vymažeme máslem.
  • 3
    Připravíme bešamelovou omáčku. V rendlíku zahříváme 300 ml mléka, 1 bobkový list, plátek cibule, 6 ks pepře, špetka muškátového květu, sůl a pepř. Dbáme, aby se omáčka nevařila. Po deseti minutách zahřívání omáčku přecedíme. V jiném rendlíku restujeme na másle mouku, až zezlátne. Poté opatrně vmícháme mléčnou směs a vaříme, až směs zhoustne a je hladká. Omáčku osolíme a opepříme.
  • 4
    V silnostěnné hlubší pánvi na čtyřech lžících másla restujeme na středním plameni plátky fenyklu. Po pěti minutách vsypeme na plátky pokrájené houby, dvě minuty restujeme a poté přidáme vařené vyloupané krevety a vařené krabí maso. Směs zahříváme zhruba minutu a poté odstavíme.
  • 5
    Do připraveného bešamelu vmícháme cayenský pepř, odstavené krabí maso s krevetami a těstoviny. Směs rovnoměrně rozdělíme do zapékacích misek, posypeme ustrouhaný parmezán, poklademe plátky rajčat a potřeme olejem.
  • 6
    V troubě předehřáté na 180 °C pečeme těstoviny zhruba dvacet pět minut, dokud povrch nezezlátne. Hned podáváme s čerstvým pečivem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.