Těstoviny zapečené s mořskými plody a houbovou směsí s fenyklem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny zapečené s mořskými plody a houbovou směsí s fenyklem
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 65 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 25907 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
300 ml | Bešamel |
2 ks | Fenykl sladký - hlíza |
180 g | Houby čerstvé |
180 g | Krab |
180 g | Krevety tygří - loupané |
7 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř cayenský |
2 ks | Rajčata |
1 ks | Salát hlávkový |
1 kávová lžička | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
350 g | Těstoviny Conchiglie |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 86,4mg |
Draslík | 689,5mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 516,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bešamel, Krab, Pepř cayenský, Rajčata, Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fenykl sladký - hlíza, Houby čerstvé, Krevety tygří - loupané, Máslo čerstvé, Olej olivový, Salát hlávkový, Těstoviny Conchiglie mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Těstoviny zapečené s mořskými plody a houbovou směsí s fenyklem postup přípravy receptu:
1 | V osolené vodě uvaříme těstoviny na zkus, scedíme, vrátíme je do hrnce, promícháme s dvěma lžícemi másla a přikryté necháme v teple. |
2 | Šest malých zapékacích misek vymažeme máslem. |
3 | Připravíme bešamelovou omáčku. V rendlíku zahříváme 300 ml mléka, 1 bobkový list, plátek cibule, 6 ks pepře, špetka muškátového květu, sůl a pepř. Dbáme, aby se omáčka nevařila. Po deseti minutách zahřívání omáčku přecedíme. V jiném rendlíku restujeme na másle mouku, až zezlátne. Poté opatrně vmícháme mléčnou směs a vaříme, až směs zhoustne a je hladká. Omáčku osolíme a opepříme. |
4 | V silnostěnné hlubší pánvi na čtyřech lžících másla restujeme na středním plameni plátky fenyklu. Po pěti minutách vsypeme na plátky pokrájené houby, dvě minuty restujeme a poté přidáme vařené vyloupané krevety a vařené krabí maso. Směs zahříváme zhruba minutu a poté odstavíme. |
5 | Do připraveného bešamelu vmícháme cayenský pepř, odstavené krabí maso s krevetami a těstoviny. Směs rovnoměrně rozdělíme do zapékacích misek, posypeme ustrouhaný parmezán, poklademe plátky rajčat a potřeme olejem. |
6 | V troubě předehřáté na 180 °C pečeme těstoviny zhruba dvacet pět minut, dokud povrch nezezlátne. Hned podáváme s čerstvým pečivem. |