Recept

Zapečené těstoviny se sýrovou krustou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (84%)
ID receptu: 25911

Ingredience

2 ks Bobkový list
2 plátek Cibule
1 polévková lžíce Hořčice Bornier - hrubozrnná
600 ml Mléko polotučné
2 špetka Muškátový květ
2 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
12 ks Pepř červený celý
4 ks Rajčata
2 polévková lžíce Slunečnice - semena
120 g Sýr Eidam cihla 40%
60 g Sýr Niva (Rokfór)
120 g Sýr Čedar
0,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
220 g Špagety, Makarony

Nutriční hodnoty jedné porce

51% Kalorie 1,001 kcal
Kilojoule 4 190kJ
34% Sacharidy 122 g
61% Tuky 46 g
28% Sodík 557 mg
88% Bílkoviny 50 g

Zapečené těstoviny se sýrovou krustou postup přípravy receptu:

1

Připravíme bešamelovou omáčku. V rendlíku zahříváme 600 ml mléka, 2 bobkový list, dva plátky cibule, 12 ks pepře, dvě špetky muškátového květu, sůl a pepř. Dbáme, aby se omáčka nevařila. Po deseti minutách zahřívání omáčku přecedíme. V jiném rendlíku restujeme na másle mouku, až zezlátne. Poté opatrně vmícháme mléčnou směs a vaříme, až směs zhoustne a je hladká. Omáčku osolíme a opepříme.

2

V osolené vodě uvaříme makaróny na zkus, scedíme, necháme okapat a vsypeme do zapékací mísy.

3

Do připravené bešamelové omáčky vmícháme nastrouhaný čedar, hořčici, rozšlehané vejce, drobně posekanou pažitku, pepř a sůl. Touto směsí přelijeme makaróny v míse tak, aby byly omáčkou úplně přikryté. Celou plochu misky překryjeme plátky rajčat, posypeme oběma ustrouhanými sýry a slunečnicovými semínky.

4

Těstoviny pečeme v troubě předehřáté na 190 °C asi půl hodiny, dokud sýry nezezlátnou. Hned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept