Recept

Cannelloni plněné houbami s rajčatovou omáčkou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 25916

Ingredience

12 ks Cannelloni
1 ks Cibule
450 g Houby čerstvé
50 g Mandle plátky
150 ml Mléko polotučné
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
7 polévková lžíce Olej olivový
8 ks Olivy černé
2 polévková lžíce Oříšky piniové
2 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
85 g Strouhanka
6 polévková lžíce Sýr Parmezán
220 g Sýr Ricotta
1 kávová lžička Sůl
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 794 kcal
Kilojoule 3 323kJ
16% Sacharidy 56 g
74% Tuky 55 g
174% Sodík 3 g
53% Bílkoviny 30 g

Cannelloni plněné houbami s rajčatovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

V osolené vodě uvaříme těstoviny na skus, scedíme, necháme okapat a osušíme. Zapékací mísu vymažeme 1 lžící olivového oleje.

2

Na přípravu omáčky na pánvi na 2 lžících olivového oleje restujeme drobně posekanou cibuli a česnek. Po 5 minutách přidáme pokrájená rajčata i s nálevem, vypeckované a pokrájené olivy, rajčatový protlak, pepř, sůl a asi 5 minut na mírném plameni za občasného míchání vaříme. Hotovou omáčku vlijeme do připravené zapékací mísy.

3

Připravíme náplň do cannelloni. Na pánvi na másle restujeme houby pokrájené na plátky a drobně posekaný česnek. Za stálého míchání smažíme 5 minut. Poté směs odstavíme.

4

Do mísy vsypeme strouhanku a smícháme ji s mlékem a 3 lžícemi oleje. Dobře vymícháme, přidáme ricottu, 4 lžíce strouhaného parmezánu, sůl, pepř a houbovou směs.

5

Usušené cannelloni naplníme směsí, poskládáme je na omáčku do zapékací mísy, potřeme 1 lžící oleje, posypeme zbylým ustrouhaným parmezánem, lupínky mandlí a piniovými oříšky.

6

Těstoviny pečeme v troubě předehřáté na 190°C asi 25 minut, až povrch zezlátne.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept