Lilková omáčka s Linguine - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lilková omáčka s Linguine
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 25921 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
3 ks | Bobkový list |
4 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
4 ks | Cibulka jarní |
500 g | Lilek |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
10 g | Máta |
60 ml | Olej olivový |
30 g | Paprika žlutá |
400 g | Passata (drcená rajčata) |
5 g | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
300 ml | Rajčatová šťáva |
5 g | Sůl |
150 g | Sýr Parmezán |
400 g | Těstoviny Linguine |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 92g |
---|---|
Cholesterol | 37,5mg |
Draslík | 619,5mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,7mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Chilli paprička, Cibulka jarní, Lilek, Máta, Paprika žlutá, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Passata (drcená rajčata), Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Rajčatová šťáva, Těstoviny Linguine mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Lilková omáčka s Linguine postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny uvaříme dle návodu. |
2 | Na velmi drobné kostičky pokrájíme lilky. Posypeme trochu solí, pokapeme 2 lžícemi oleje. Jarní cibulky, česnek, chilli papričku a žlutou papriku nakrájíme najemno a krátce na oleji zeleninu osmažíme s rajským protlakem. Přidáme lilek, rajskou šťávu, rajčata a bobkové listy, vše rozvaříme na krémovou omáčku. Mátové lístky nakrájíme na proužky. |
3 | Slijeme těstoviny, promícháme je s máslem. Omáčku dochutíme solí, pepřem a mátou a nalijeme ji na těstoviny. |
4 | Pokrm sypeme strouhaným parmezánem. |