Sýrová smetanová omáčka s broskvemi s Farfalle - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sýrová smetanová omáčka s broskvemi s Farfalle
Sýrová smetanová omáčka s broskvemi s Farfalle
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 25924 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
10 g | Bazalka |
400 g | Broskve |
1 stroužek | Česnek |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
5 g | Pepř černý mletý |
30 g | Šalotka |
400 g | Smetana 12% (konzumní) |
5 g | Sůl |
500 g | Sýr Gouda 45% |
400 g | Těstoviny Farfalle |
50 ml | Víno bílé |
4 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 87g |
---|---|
Cholesterol | 206,5mg |
Draslík | 403,4mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,0mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 122,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Broskve, Česnek, Šalotka, Sůl, Sýr Gouda 45%, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Těstoviny Farfalle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Sýrová smetanová omáčka s broskvemi s Farfalle postup přípravy receptu:
1 | Broskve rozpůlíme, oloupeme, odstraníme pecku a dužinu nakrájíme na |
2 | malé kostičky. Tvrdé broskve ponoříme na okamžik do vroucí vody a potom z nich stáhneme slupku. |
3 | Šalotku a česnek nakrájíme nadrobno a osmažíme je na 2 lžících másla. Přilijeme smetanu, vše přivedeme k varu. Do horké smetany (nesmí se vařit) vmícháme strouhaný sýr a ochutíme ji bílým vínem. Přivedeme k varu dostatečné množství vody. Řádně osolíme a těstoviny uvaříme al dente. Poté je slijeme a promícháme se zbývajícím máslem. Do omáčky vložíme broskve, prohřejeme je, ochutíme solí a pepřem. Otrháme lístky bazalky, nakrájíme je na proužky. |
4 | Těstoviny promícháme s omáčkou a bazalkou. |