Jednoduchý recept

Sýrová smetanová omáčka s broskvemi s Farfalle

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 25924

Ingredience

10 g Bazalka
400 g Broskve
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
5 g Pepř černý mletý
400 g Smetana 12% (konzumní)
500 g Sýr Gouda 45%
5 g Sůl
400 g Těstoviny Farfalle
4 l Voda pitná
50 ml Víno bílé
1 stroužek Česnek
30 g Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

58% Kalorie 1,150 kcal
Kilojoule 4 812kJ
25% Sacharidy 92 g
86% Tuky 65 g
78% Sodík 2 g
85% Bílkoviny 48 g

Sýrová smetanová omáčka s broskvemi s Farfalle postup přípravy receptu:

1

Broskve rozpůlíme, oloupeme, odstraníme pecku a dužinu nakrájíme na

2

malé kostičky. Tvrdé broskve ponoříme na okamžik do vroucí vody a potom z nich stáhneme slupku.

3

Šalotku a česnek nakrájíme nadrobno a osmažíme je na 2 lžících másla. Přilijeme smetanu, vše přivedeme k varu. Do horké smetany (nesmí se vařit) vmícháme strouhaný sýr a ochutíme ji bílým vínem. Přivedeme k varu dostatečné množství vody. Řádně osolíme a těstoviny uvaříme al dente. Poté je slijeme a promícháme se zbývajícím máslem. Do omáčky vložíme broskve, prohřejeme je, ochutíme solí a pepřem. Otrháme lístky bazalky, nakrájíme je na proužky.

4

Těstoviny promícháme s omáčkou a bazalkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept