Recept

Brokolicová omáčka s orecchiette

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 25925

Ingredience

500 g Brokolice
1 ks Chilli paprička
200 g Cibule
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
100 g Smetana 12% (konzumní)
50 g Sýr Parmezán
5 g Sůl
500 g Těstoviny Orecchiette
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 784 kcal
Kilojoule 3 281kJ
33% Sacharidy 119 g
32% Tuky 24 g
36% Sodík 729 mg
48% Bílkoviny 27 g

Brokolicová omáčka s orecchiette postup přípravy receptu:

1

Brokolici zbavíme listů a vykrojíme košťál. Košťál oloupeme a nakrájíme nadrobno. Větší růžičky rozkrájíme na poloviny nebo čtvrtiny. Uvaříme je v osolené vodě do křupava a slijeme přes síto. Zeleninu prudce ochladíme studenou vodou. Červenou cibuli rozpůlíme a nakrájíme na proužky. Z pampelišky odstraníme silný stonek a natrháme ji na menší kousky. Důkladně opláchneme a otřepeme do sucha. Přivedeme k varu dostatečné množství vody, řádně ji osolíme a těstoviny v ní uvaříme al dente. Slijeme přes síto a vodu zachytíme. Cibuli podusíme na 2 lžících olivového oleje do sklovita, přidáme brokolici a česnek a pomalu opékáme dalších 5 minut. Přidáme těstoviny a zalijeme několika lžícemi vody z těstovin. Vmícháme zbývající olivový olej, máslo a smetanu a krátce protřepeme. Pikantně okořeníme solí, nasekanou chilli papričkou a pepřem. Ve zvláštní misce podáváme strouhaný parmazán.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept