Petrželková omáčka se sýrem feta a s penne - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Petrželková omáčka se sýrem feta a s penne
Petrželková omáčka se sýrem feta a s penne
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 25926 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
2 ks | Chilli paprička |
5 g | Citronová kůra |
2 ks | Klobása Chorizo |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
50 g | Oříšky piniové |
30 g | Petržel - nať |
250 g | Rajčata |
100 g | Šalotka |
5 g | Sůl |
150 g | Sýr Feta |
400 g | Těstoviny Penne |
2 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
150 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 85g |
---|---|
Cholesterol | 44,5mg |
Draslík | 470,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,8mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Citronová kůra, Oříšky piniové, Rajčata, Šalotka, Sůl, Tymián čerstvý, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása Chorizo, Máslo čerstvé, Olej olivový, Petržel - nať, Sýr Feta, Těstoviny Penne mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Petrželková omáčka se sýrem feta a s penne postup přípravy receptu:
1 | Uvedeme do varu dostatečné množství vody a důkladně osolíme. Těstoviny uvaříme al dente. Piniová jádra nasucho opražíme. Rozdrobíme sýr, přidáme zakysanou smetanu a umícháme hladký krém. Přidáme prolisovaný česnek, nasekanou petrželku, citronovou kůru a chilli papričku. Těstoviny slijeme a vodu zachytíme. Sýrový krém rozmícháme s trochou vody z těstovin. Rajčata omyjeme, vykrojíme stopku a rozpůlíme je. Cibuli nakrájíme na úzké proužky. Z hrubě mleté klobásy vytlačíme menší kousky a vytvarujeme kuličky, které 3 minuty opékáme v horkém oleji. Přidáme cibuli a rajčata a 5 minut dusíme. Okořeníme solí a pepřem. Horké těstoviny promícháme s máslem a masovo-zeleninovou směsí. Přelijeme horkou sýrovou omáčkou a posypeme piniovými jádry a lístky tymiánu. |