Bucatini alla carbonara - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bucatini alla carbonara
Bucatini alla carbonara
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 25929 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
60 g | Cibule |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
200 g | Slanina vepřová |
300 g | Smetana 12% (konzumní) |
5 g | Sůl |
100 g | Sýr Parmezán |
400 g | Těstoviny Bucatini |
6 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 77g |
---|---|
Cholesterol | 636,3mg |
Draslík | 213,8mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,1mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 76,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Slanina vepřová, Sůl, Sýr Parmezán, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Těstoviny Bucatini mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Bucatini alla carbonara postup přípravy receptu:
1 | Ze slaniny odkrojíme kůži a chrupavky a nakrájíme ji na kostičky. Oloupeme cibuli a rovněž ji nakrájíme na kostičky. Uvedeme do varu dostatečné množství vody, řádně osolíme a těstoviny uvaříme al dente. Přelijeme přes síto a necháme okapat. Zatímco se těstoviny vaří, opečeme na pánvi na zahřátém olivovém oleji slaninu a cibuli do sklovita. Smetanu smícháme se žloutky a se 30 g parmazánu, osolíme a opepříme. Horké těstoviny promícháme se slaninou a s cibulí a zalijeme je smetanovou omáčkou. Za stálého míchání krátce prohřejeme. Dbáme na to, aby se omáčka v žádném případě nezačala vařit, protože by se žloutky srazily. Dochutíme černým pepřem. Zbývající parmazán podáváme zvlášť. |