Základní pizza - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Základní pizza
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 2593 |
Kategorie: | Pizza |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
2 kávová lžička | Droždí sušené |
650 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
150 g | Mozzarella |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
2 hrst | Oregano sušené |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
250 ml | Protlak rajčatový |
1 kávová lžička | Sůl |
30 g | Sýr Parmezán |
375 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 34,7mg |
Draslík | 77,5mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 334,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cukr krupice, Droždí sušené, Mozzarella, Oregano sušené, Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Základní pizza postup přípravy receptu:
1 | Ve vlažné vodě, 375 ml, smícháme droždí a cukr. Necháme vykynout. |
2 | Spojíme olej, sůl a mouku, uděláme důlek a vlijeme kvásek. |
3 | Zpracujeme na hladké těsto, přikryjeme a necháme v teple min. 45 minut kynout, až bude mít dvojnásobný objem. |
4 | Rozválíme na čtyři placky o průměru 25 cm, přendáme na plech s pečícím papírem a zvedneme kraje. Rajčatové pyré, prolisovaný česnek, sůl a pepř, smícháme, potřeme pizzy, posypeme oreganem a sýry, kraje olejem. |
5 | Pečeme 15 minut dozlatova. |