Jednoduchý recept

Okurková omáčka s garnáty a fettuccine

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 25931

Ingredience

1 ks Chilli paprička
4 polévková lžíce Citronová šťáva
5 g Cukr krupice
250 g Garnát obecný
4 polévková lžíce Kopr čerstvý
250 g Mascarpone
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
250 g Okurka salátová
30 g Olivy černé
5 g Pepř černý mletý
100 g Sýr Gruyére
5 g Sůl
400 g Těstoviny Fettuccine
4 l Voda pitná
2 stroužek Česnek
70 g Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

50% Kalorie 980 kcal
Kilojoule 4 101kJ
22% Sacharidy 78 g
72% Tuky 54 g
54% Sodík 1 g
82% Bílkoviny 46 g

Okurková omáčka s garnáty a fettuccine postup přípravy receptu:

1

Uvedeme do varu dostatečné množství vody, osolíme a těstoviny uvaříme al dente.

2

Okurku oloupeme, podélně rozčtvrtíme a vybereme semena. Potom ji nakrájíme na kostky o hraně asi 1 cm. Česnek a šalotku jemně nakrájíme a osmažíme na 2 lžících horkého másla. Přidáme kostky okurky a dusíme 5 minut. Vmícháme chilli papričku a mascarpone a vaříme dalších 5 minut. Ochutíme solí, citronovou šťávou, cayenským pepřem, koprem a cukrem.

3

Těstoviny slijeme a zjemníme zbývajícím máslem. Garnáty vložíme do omáčky a prohřejeme. Olivy nakrájíme na úzké proužky a přidáme je do omáčky. Těstoviny smícháme s omáčkou a čerstvě nastrouhaný sýr podáváme zvlášť.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept