Šalvějové máslo se šunkou a špenátovými noky
50 min.
Ingredience
- 5gramůSůl
 - 100gramůSýr kozí
 - 3gramyMuškátový oříšek
 - 5gramůPepř černý mletý
 - 80gramůSýr Parmezán
 - 100gramůMáslo čerstvé
 - 80gramůŠunka parmská
 - 5gramůŠalvěj čerstvá
 - 500gramůŠpenát listový čerstvý
 - 80gramůChléb pšeničný (bílý)
 - 2kusyVejce slepičí
 - 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
584 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
31 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Špenát očistíme, omyjeme a blanšírujeme v dostatečném množství vařící osolené vody. Slijeme a ponoříme do ledové vody. Necháme okapat, dobře vymačkáme a nasekáme nahrubo.
 - 2Kozí sýr smícháme se špenátem a s vejci, okořeníme solí, muškátovým oříškem a pepřem. Přidáme strouhanku, parmazán a mouku a dobře propracujeme. Z těsta vykrajujeme dvěma kávovými lžičkami noky a necháme je v horké vodě těsně pod bodem varu táhnout asi 4 minuty.
 - 3Zpěníme máslo a osmažíme na něm proužky parmské šunky a otrhané lístky šalvěje. Noky vybereme odpěňovačkou, upravíme na talíře a přelijeme horkým máslem.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.