Recept

Omáčka z lesních hub ke grilované polentě

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 25938
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

2 stroužek Česnek
250 g Houby čerstvé
150 g Kukuřičná krupice T 600
250 g Lišky čerstvé
60 g Máslo bylinkové
80 g Máslo čerstvé
250 ml Mléko polotučné
3 g Muškátový oříšek
100 g Šalotka
4 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
5 g Sůl
1 polévková lžíce Tymián čerstvý
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí
250 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 595 kcal
Kilojoule 2 490kJ
13% Sacharidy 46 g
45% Tuky 34 g
36% Sodík 718 mg
27% Bílkoviny 15 g

Omáčka z lesních hub ke grilované polentě postup přípravy receptu:

1

Zahřejeme mléko s vývarem a 2 lžícemi česnekového másla. Výrazně ochutíme solí a muškátovým oříškem. Vmícháme krupici. Přidáme vejce a žloutek a za stálého míchání uvaříme kaši. Vymažeme plech na pečení a kaši na něj rozetřeme v asi 2 cm vysoké vrstvě.

2

Na polovině másla osmažíme šalotku a česnek. Houby očistíme a nakrájíme nadrobno. Přidáme k šalotce a dusíme 3 minuty. Vmícháme zbývající máslo, tymián a zakysanou smetanu a okořeníme solí a pepřem.

3

Vychladlou polentu nakrájíme na obdélníčky a na grilu v troubě opékáme 3-4 minuty na každé straně dohněda. Zbývající česnekové máslo nakrájíme na plátky a rozdělíme na polentu. Houbovou směs podáváme zvlášť.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept