Recept

Sýrová omáčka s hruškami a noky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 25940

Ingredience

500 g Brambory
50 ml Citronová šťáva
1 ks Hrušky
4 polévková lžíce Majoránka
60 g Mouka bramborová
10 g Mouka pšeničná hladká T 650
3 g Muškátový oříšek
25 g Ovesné vločky
5 g Pepř černý mletý
250 g Smetana 12% (konzumní)
150 g Sýr Gorgonzola
5 g Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 444 kcal
Kilojoule 1 857kJ
12% Sacharidy 45 g
16% Tuky 12 g
54% Sodík 1 g
32% Bílkoviny 18 g

Sýrová omáčka s hruškami a noky postup přípravy receptu:

1

Brambory uvaříme ve slupce doměkka, oloupeme a prolisujeme. Smícháme se škrobovým práškem, s vločkami a se žloutkem, okořeníme solí, pepřem a muškátovým oříškem a vypracujeme těsto. Na pomoučněném vále vytvarujeme asi 3 cm silný váleček a rozkrájíme jej na 1 cm silné plátky. Jednotlivé plátky vidličkou lehce zploštíme. Uvedeme do varu dostatečné množství vody, řádně osolíme a noky vaříme tak dlouho, dokud nevyplavou na hladinu. Na omáčku zahřejeme smetanu a necháme v ní roztavit sýr. Hrušku omyjeme, rozčtvrtíme, odstraníme jaderník a dužinu nakrájíme na úzké klínky. Vložíme do omáčky a dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Noky scedíme, na talíři je přelijeme omáčkou a posypeme majoránkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept