Sýrová omáčka s hruškami a noky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sýrová omáčka s hruškami a noky
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 25940 |
Ingredience
500 g | Brambory |
50 ml | Citronová šťáva |
1 ks | Hrušky |
4 polévková lžíce | Majoránka |
60 g | Mouka bramborová |
10 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 g | Muškátový oříšek |
25 g | Ovesné vločky |
5 g | Pepř černý mletý |
250 g | Smetana 12% (konzumní) |
5 g | Sůl |
150 g | Sýr Gorgonzola |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 155,1mg |
Draslík | 654,4mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,3mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 72,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Citronová šťáva, Hrušky, Majoránka, Muškátový oříšek, Ovesné vločky, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka bramborová, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Sýr Gorgonzola mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Sýrová omáčka s hruškami a noky postup přípravy receptu:
1 | Brambory uvaříme ve slupce doměkka, oloupeme a prolisujeme. Smícháme se škrobovým práškem, s vločkami a se žloutkem, okořeníme solí, pepřem a muškátovým oříškem a vypracujeme těsto. Na pomoučněném vále vytvarujeme asi 3 cm silný váleček a rozkrájíme jej na 1 cm silné plátky. Jednotlivé plátky vidličkou lehce zploštíme. Uvedeme do varu dostatečné množství vody, řádně osolíme a noky vaříme tak dlouho, dokud nevyplavou na hladinu. Na omáčku zahřejeme smetanu a necháme v ní roztavit sýr. Hrušku omyjeme, rozčtvrtíme, odstraníme jaderník a dužinu nakrájíme na úzké klínky. Vložíme do omáčky a dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Noky scedíme, na talíři je přelijeme omáčkou a posypeme majoránkou. |